Töölönkatu 35, 00260 Helsinki parvekesaneeraus

 • Rakennusvuosi: 1953 
 • Julkisivuremontti ja parvekesaneeraus 2023-24
 • Kohteen tyyppi: Asuinkerrostalo
 • Remontoituja tuuletusparvekkeita 20 kpl
 • Osittain sisäänvedettyjä parvekkeita 48 kpl

Tutustu parvekesaneeraukseen

Parvekesaneeraus parvekeremontti Töölönkatu 35, 00260 Helsinki

Projektin yleiskuvaus

Töölönkatu 35, sijaitseva historiallinen asuinkerrostalo Helsingissä, rakennettu vuonna 1953, on hiljattain läpikäynyt perusteellisen parvekesaneerauksen. Kyse on paikallavalutekniikalla rakennetusta kerrostalosta, jonka parvekerakenteita oltiin huollettu tasaisin väliajoin ja nyt olivat tulleet normaalin käyttöikänsä päähän. Yleensä sään vaikutuksella olevat parvekkeet uusitaan tämän tyylisissä taloissa kokonaan 50-60 vuoden välein.

Projektin toteutusaikataulu

Parvekkeiden saneerausprojekti toteutetaan vuosina 2023-24 julkisivuremontin yhteydessä.

Projektin laajuus ja kokoluokka

Tässä mittavassa projektissa saneerattiin yhteensä 68 parveketta, joihin lukeutuu 20 tuuletusparveketta sekä 48 asuntojen osittain sisäänvedettyä parveketta. Jokainen parveke uusittiin vastaamaan nykyaikaisia turvallisuus- ja laatuvaatimuksia samalla kun säilytettiin rakennuksen historiallinen ilme.

Lähtötilanne ja tausta

Asunto-osakeyhtiön teettämän kuntotutkimuksen tuloksena havaittiin, että parvekkeiden vauriot olivat edenneet jo käyttöikänsä päähän ja seuraava luonnollinen askel on uusia parvekkeet kokonaan. Projektin tavoitteena oli palauttaa parvekkeet alkuperäiseen loistoonsa turvallisuudesta tinkimättä.

Parvekesaneerauksen työvaiheet

 1. Vanhojen parvekkeiden mallinnus: Ennen purkutöitä teimme vanhoista parvekkeista tarkat mallit, jotta uudet parvekkeet vastaisivat täsmälleen alkuperäistä ulkonäköä ja mittoja.
 2. Purku- ja piikkaustyöt: Vanhat parvekkeet ja kaide-elementit purettiin huolellisesti, varoen vaurioittamasta rakennuksen muita osia.
 3. Valumuottityöt: Rakensimme muotit uusille parvekkeille, varmistaen, että ne ovat täydellinen kopio alkuperäisistä. Muotit tehdään niin että parvekkeet eivät “hammasta” mistään suunnasta katsottuna, vaan niiden etureunat ja sivuseinät ovat pystysuoraan passissa.
 4. Uusien kiinnitysten asennus: Injektoimme tarvittavat lisäkiinnitysraudoitteet uusille parvekkeille, hyödyntäen alkuperäisiä ratakiskoja.
 5. Raudoitustyöt: Käytimme ruostumatonta terästä parvekkeiden raudoitukseen, mikä takaa rakenteiden pitkäikäisyyden ja varmistimme raudoituksen huolellisen tuennan avulla korjaussuunnitelman mukaisen suojabetonin paksuuden kaikilla reunoilla.
 6. Betonointi: Korjausuunnitelmassa oli valittu aikaisempaa korkealujuuksisempi betoni. Suoritimme parvekelaatan valutyöt huolellisesti, varmistaen tasaisen levityksen ja ilmakuplien poiston.
 7. Jälkikäsittelyt ja pinnoitustyöt: Suoritimme betonin jälkikäsittelyn ja muut parvekkeen pinnoitustyöt, mikä takaa viimeistellyn näköisen ja kestävän lopputuloksen. Parvekelaatan pinnoituksessa käytettiin (epoksi vai polyuretaani)
  Kaiteiden ja kaideverhouksen asennus: Asensimme uudet kaiteet ja kaidepellit, jotka eivät ainoastaan lisänneet turvallisuutta vaan tekivät niistä erittäin tyylikkäät.

Yhteenveto

Projektin lopputuloksena Töölönkatu 35:n parvekkeet eivät ainoastaan palautuneet alkuperäiseen ulkonäköönsä, vaan myös päivitettiin vastaamaan nykyaikaisia turvallisuusstandardeja. Ennen ja jälkeen -kuvat todistavat huolellisen työn ja ammattitaidon, jolla tämä historiallinen rakennus on saatu uuteen kukoistukseen.

Oma kommentti projektista

Tämä projekti Töölönkatu 35:ssä on hyvä esimerkki kyvystämme toteuttaa parvekesaneerauksia, joissa tehdään vaurioituneen parvekerakenteen täydellinen uusiminen samalla säilyttäen rakennusten historiallinen ja esteettinen arvo ja päivitetään parvekkeet nykyajan kestävyys- ja turvallisuusvaatimuksien tasolle.

Projektin työnjohto

Projektin työnjohdosta ja työvaiheiden suunnittelusta vastasi City Restor Oy:n kokenut Karl Giske. Hänellä on 20 vuoden kokemus paikallavalu – projektien toteuttamisesta.

Karl Giske
Puhelin: 0409111492
Sähköposti: info@cityrestor.fi